Frank Møller Aarestrup

Frank Møller Aarestrup

Professor, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Genetisk Epidemiologi

Danmarks Tekniske Universitet

Henrik Dams Allé

Bygning 204, rum 115

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2022
Spildevand
01 DEC

Nyt og mere detaljeret verdenskort over antibiotikaresistens

Der er store geografiske forskelle i, både hvor hyppigt resistentgener forekommer og i hvilke bakterietyper, generne findes. Det viser analyser af spildevand fra hele kloden, som dermed understreger vigtigheden af at bekæmpe antibiotikaresistens ud fra data om lokale forhold.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Emner Dataanalyse
Bakterier på agarplade
12 OKT

Forskere opbygger et ’Wikipedia’ for resistente bakterier

Antibiotikaresistens er ifølge WHO en af de største trusler mod folkesundheden. DTU-forskere har skabt et nyt værktøj i kampen mod resistente bakterier, der med afsæt i 214.000 mikrobiomprøver kan skabe overblik over problemet på tværs af lande, mennesker og miljøer.

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme Dataanalyse
2015
Foto: Panther Media
04 DEC

DNA fra flytoiletter kan bane vejen for global sygdomsovervågning

Analyser af prøver fra flytoiletter viser, at det er muligt at iværksætte en global overvågning af sygdomsudbrud, som kan være med til at dæmme op for fremtidige epidemier.

Bakterier og mikroorganismer Vira Dataanalyse Sundhed og sygdomme Gener og genomer Syntetisk biologi Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
03 DEC

Ny teknologi sporer hurtigt nyt resistensgen

Et nyt resistensgen er fundet i colibakterier blandt grise, kyllingekød og mennesker i Kina.  Bakterier med samme resistensgen er nu også fundet i Danmark, viser en ny dansk undersøgelse. DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut har meget hurtigt kunne skabe et overblik over situationen i Danmark, fordi mange bakterier har fået...

Gener og genomer Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed Dataanalyse Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
21 MAJ

Brug af ny teknologi kan spore fødevarebårne udbrud

Brug af helgenomsekventering, hvor sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil afdækkes på én gang, vil i fremtiden gøre det muligt at spore udbrud af fødevarebårne sygdomme og finde kilden. DTU Fødevareinstituttet arbejder på at få oprettet globale databaser, som kan fremme intelligent brug af data fra helgenomsekventering.

Gener og genomer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer og fiskeri Dataanalyse